zondag 11 december 2011

Illusionaire superioriteit

Er is geen schadelijkere attitude dan er van overtuigt te zijn dat je iets beheerst, er goed in bent. Het maakt je lui en je maakt snel fouten.
Ik ken niets toxischer dan vleierij. Je omringen met ja-knikkers en kontkussers zal je remmen, je honger om iets te realiseren verminderen.
Er zijn mensen die zich liever verliezen/kijken naar in een ander dan zelf iets te realiseren. Dit zijn niet de mensen die je nodig hebt.
Je hebt mensen nodig die van je houden maar die de waarheid zeggen over je prestatie. Dit is zo evident dat ik me bijna schaam om het te schrijven, maar het is zo gemakkelijk om in de val te trappen, de luie sofa die zo slecht is voor je rug ziet er ook 10x aantrekkelijker uit dan die stoel met de harde leuning.
We hebben onszelf jarenlang wijsgemaakt (en laten wijsmaken) dat we positief moesten zijn over onszelf en iedereen om ons heen. Het resultaat is net hetzelfde als hetgeen waar deze ideeën zo hard protesteerden, onze hypergeïnflateerde ego's kunnen net zo slecht kritiek en harde woorden verdragen als de oude generaties die nooit een goed woord over zichzelf hoorden.
Het slechte nieuws is, dat je waarschijnlijk suckt als loper. Het goede nieuws is dat je er iets aan kan doen als je daartoe bereidt bent (en je wat geluk hebt).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten